One minute has 60 seconds, One hour has 60 minutes and one day has 24 hours. Thus, 80 x 60 x 24 = 86,400 seconds in a day.
You are watching: How many seconds in 1 day
One common calendar year has 365 days:Thus, 365 x 86,400 = 31,563,000 seconds in a year.
There are 24 hrs in a day.So there are 2460 mins in a day. ( 1hr=60 mins)So there are 246060 seconds in a day. (1 min = 60 seconds)Therefore 86,400 seconds in a day.So 1year=365 days have 86400365 seconds.
Total 3,15,36,000 seconds in a year.
Jc,You are really paying attention! The 80 is a typo mistake. The number should be 60. I either hit the wrong key as I copied the material I wrote or my handwritten number was so bad that I read it incorrectly.Anuway, it should be 60x 60×24.Thanks for your help,Gary
Still need help?Find an online tutor for 1-on-1 lessons and master the knowledge you need! Prices from just $5 per hour.
MathematicsHow many different digits can replace * in the number 204*73 so that the resulting number is divisible by 3?
Solving worded problem with bearings
A scout troop are hiking in a forest. Starting from the base, they walk 4.2 km south followed by 7.1 km west….
What is 2 times as much as 4Hi Jenniferit's 8Sign up for some lessons to get the help you need make rapid progress in your learning.Best Regardshttps://positiveeast.org/en/online/math-tutors https://positiveeast.org/en/online/algebra-tutors https://positiveeast.org/en/online/geometry-tutors
Sides of triangle are in the ratio 12:17:25 and it's perimeter is 270cm. Find it's areaRatio of sides of ∆ is 12:17:25.Semi perimeter of ∆ is 270 cm.☯ Let sides of ∆ be 12x, 17x and 25x.Here,Semi – Perimeter of ∆ is 270 cmTherefore,Perimeter of ∆ is 2 × 270 = 540 cmWe know that,☯ Perimeter of ∆ = sum of all sides➯ 540 = 12x + 17x + 25x➯ 540 = 54x➯ x = 10Therefore,Measure of all sides of ∆ is,12x = 12 × 10 = 12017x = 17 × 10 = 17025x = 25 × 10 = 250We know that,☯ Area of ∆ is can be find using Heron's Formula,s = Semi – perimeter➯ s = 270 cm★ Now, Putting values,then we got Area of triangle is 9000 cm².
What is the ticket ?Let number of adult ticket sold be xThen number of teenager ticket sold be 2xSince total number of ticket sold be 250So, number of children ticket sold = 250 – x – 2x Total amount of ticket sold =$ 2825 (15)x + (10)2x + (8) (250-x-2x) = 2825 11 x + 2000 = 2825 x = 825/11 x = 75Thus, adult ticket were sold = 75 Teenager ticket were sold = 150Children ticket were sold = 25
About us Help How it works Education partners Media Kit Affiliate program Referral program Status Learn Enterprise Job opportunities Work at positiveeast.org!